26.12.2006

Osa 3 - Kulissien takana tapahtuu

Tässä jaksossa seurataan herttuaan&herttuattaren kuivakkaa elämää. Pintapuolin heidän elämänsä näyttää täydelliseltä, talo pysyy siistinä, juhlia järjestellään, herttuatar Prewett on oikea kodin hengetär. Herttua Prewett taas on asialleen omistuvainen, järkevä mies. Mutta minkälaista elämä onkaan pintaraapaisua syvemmällä?Herttuatar, Aurora Prewett, on ahkera ja tunnollinen kotivaimo. Hän osallistuu aina kaikkiin päättämistilaisuuksiin ja kokouksiin ja pitää yllä hyviä suhteita aatelistoon. Mutta vaikka hänen elämänsä näyttää hyvältä, Aurora itse on siihen kovin tyytymätön. Hän on hyvin ärsyyntynyt vätysmieheensä, jota kiinnostaa tiede enemmän kun herttuaana olo. Mies, Aleksanteri, on ehkäpä huomaamaton, mutta silti hänellä on aivot, ja hän onkin kenties koko Kielonmutkan ovelin mies.


Kun mieheltä ei heru rakkautta, keskittyy Aurora kissaansa, neiti Elisabetiin. Hän rakastaa rotukissaansa eniten maailmassa, nähkääs kissa on ainut, jolta Aurora saa vastarakkautta.


Mutta voi sitä ihmeen päivää! Aurora sai miehensä suostuteltua pois kirjojen äärestä, ja tehtyään sen, hän otti puheeksi perheenlisäyksen. No, herttua suostui, ja niin sitä mentiin.


Vähän ajan kuluttua herttuatar tunsi itsensä hyvin väsyneeksi, eikä hän jaksanut huolehtia enää yksin taloudesta. Hän palkkasi Katri Lassilan heille taloudenhoitajaksi, ja piti itse hieman lomaa. Harmikseen Aurora palkkasi erittäin kauniin taloudenhoitajan, johon hänen miehensä iski heti silmänsä.


Ja vähän ajan kuluttua Aleksanteri ei saanut silmiään Katrista. Niinpä eräänä iltana hän huikkasi Katrin vessaan muka kiillottamaan lisää ammetta, mutta tosiasiassa hän vetäisi Katrin syleilyynsä, ja suuteli tätä. Eipä Katri paljoa vastustellut, vaan antoi suhteen alulle lisävauhtia vastaamalla suudelmaan.


Sitten se tapahtui. Päivänä eräänä herttuatar oli menossa tapaamaan ystävätärtään, ruhtinatar Aleksandra Bellinin luokse, joka muuten sattuu olemaan hänen miehensä, Aleksanterin siis, serkku. Sillä aikaa Aleksanteri suostutteli Katrin vällyjen väliin vähän pelehtimään.. Mitä haittaa siitä nyt olisi, hauskanpidosta?Suhde tietysti pidettiin salasssa herttuattarelta. Tämän ollessa läsnä herttuaan ja taloudenhoitajan välillä vaihdettiin vain kiihkeitä katseita. Katrin tarjoillessa Aleksanterille ruokaa, Aleksanteri ikään kuin nojautui Katrin lähelle haistaen Katrin kukkaistuoksun. Tuo nainen oli ihana!


Mutta pian Aleksanteri tippui ryminällä todellisuuteen. Hänestä olisi tulossa isä! Aurora oli nimittäin raskaana. Mutta silti Aleksanteri ja Katri jatkoivat salaisia tapaamisiaan aina voidessaan.


Kuitenkin pian helvetti pääsi irralleen. Taloudenhoitajatar, säätyihin kuulumaton, oli tullut raskaaksi herttuaalle, aateliselle, jonka oma vaimokin odotti lasta! Miten tästä nyt oikein selvittäisiin? Ja mitä aiotaan kertoa Auroralle?


"Kun antaa pahalle pikkusormen, se vie koko käden" -sanonta pitää hyvin paikkaansa Prewettien elämässä. Miten Katrin raskaus pidetään salassa koko kylältä? Onko Prewettien maine lopullisesti pilalla?

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä osa,mutta olisi voinut olla vähän pitempi. Mukavasti juonenkäänteitä.Tykkään.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, oli aika lyhkänen osa. Mutta kiva silti ^^

Anonyymi kirjoitti...

Pidin tästä osasta :)
Osaat kertoa tarinaa todella hyvin!

- Suns

Nana kirjoitti...

Lyhyt mutta laadukas osa ja ihana legacy! Juonenkäänteitä ja kerrot mukavan pitkästi ja upeasti. Aion kyllä varmasti seurata ja jäänkin heti odottelemaan jatkoa. Tulee varmasti myös olemaan yksi lempilegacyistani. Linkitin.:)

Emila kirjoitti...

Hmm.. Tämän osan lyhykäisyys johtuu varmastikin siitä, etten saa oikein mitään iri tuosta perheestä. Tietenkin sitä olisi voinut pitkittää ja pitkittää, mutta eilen oli kova työ edes päästä koneelle, pelata perheellä, keksiä juonenkäänteet, kirjoittaa tarina ja julkaista se.
Nana, minäkin voin (varmaan?) sitten linkittää sinut. :)

Anonyymi kirjoitti...

Vautsi. Jakso jaksolta alan pitää RKC:stäsi aina vain enemmän. Odottelen lisää.

neea kirjoitti...

Tämä sun RKC koukuttaa mua vaan entistä enemmän! :D


t. radolan nappisilmä