27.12.2006

Osa 4 - Ruusuista elämää

Ihan alkajaisiksi pyydän anteeksi tämän ja edellisen jakson lyhyyttä. Kunhan olen saanut vielä yhden jakson (tämän lisäksi siis) tehtyä, jaksot alkavat olla tuplasti pitempiä, seurataanhan silloin kahden tai kolmeen perheen elämää! Takaisin nykyisyyteen: tänään seuraamme kauppias Aleksi Ruusulaakson ja hänen vaimonsa Margareeta Ruusulaakson elämää. He ovat epäilemättä koko Kielonmutkan onnellisin pari!Aleksi Ruusukunnas on hyvä bisnesmies. Hän aistii hyvin asiakkaan toiveet, ja pystyykin yleensä myymään asiakkaalle myös jotain, mitä asiakas ei ole tullut hakemaan. Hän saa myös asiakkaat tyytyväisiksi tarjoamalla vaimonsa Margareetan leipomuksia, jotka ovat ehkäpä koko Kielonmutkan maukkaimpia. Margareetan sukujuuret lähevät Sumulaaksosta, joka kuoli monta vuosisataa sitten autioksi ruton riepotellessa pitkin kylää. Margareetan suku on asunut jo kauan aikaa Englannissa, tänne he muuttivat Margareetan äidin aikana. On jo monien sukupolvien ajan huhuttu, että Margareeta olisi jotain sukua Sumulaakson perustajasuvulle, Lehtoloille. Margareeta itse on kovin epäilevä asian suhteen. Hänkö muka sukua sille suurelle suvulle, joka asutti Sumulaaksoa vuosisatojen halki? Pah! Hänhän on vain tavallinen maalaistyttönen.. Mutta palatkaamme Aleksiin. Aleksi on aivan suomalainen, on ollut miesmuistin ajan. Hän rakastui jo koulupoikana tuohon viattomaan tyttöön, jonka opinnot suoritettuaan vei vihille. He perustivat leipomon, jossa myydään tuoreita leivoksia ja kakkuja, Margareetan toimesta tottakai. Kaupassa myydään myös paljon muuta sekatavarakaupalle ominaista. Tällä hetkellä Ruusulaaksoilla sujuu hyvin, kauppa kukoistaa ja rakkaus leimuaa. Mutta kuinka kauan?


Aleksi on, kuten sanottua, innokas bisnesmies. Hän ei malta jättää kaupan asioita edes ruokapöydän ulkopuolelle, vaan alkaa suunnitella uusia myyntituotteita.
-Kultaseni, Kielonmutkaan on huhujen mukaan iskemässä oikea vauvakuume! Kuulemma kaikki aatelisnaiset ovat raskaana! Saa nähdä, saammeko kohta pienen kruununperillisen.. Mutta nyt eksyin aiheesta. Ideani siis oli, että..
Aleksin jatkaessa puhumistaan, Margareeta tuntee voimakkaan pahoinvoinnin aallon vyöryvän hänen ylitseen.-Kuten sanoin, vauvoja on tulossa, varsinkin rikkaille, jotka ovat kohteemme. Siis, tarvitsemme valikoimaamme lastentarvikkeita. Leluja, kehtoja, tiedäthän, Aleksi jatkaa markkinointiaan huomaamatta, että Margareeta on noussut tuolistaan ja alkanut yökkäillä vieressä. Olikohan ruoka pilaantunutta?Aleksilla on jatkuvia kiireitä kaupna kanssa, kun hän vahvistelee tilauksia lastentarvikemyyjien kanssa. Bisnesmaailma on kovaa! Aleksin raataessa niska limassa Margareeta huomaa olevansa raskaana. Aleksi ei tiedä vielä asiasta, parilla ei ole ollut aikaa keskustella. Aamulla Margareeta vain pakkaa eväät miehelleen, joka on sillä aikaa kylvyssä. Kylvystä tullessaan Aleksi juoksee keittiöön, nappaa eväspussin, suukottaa vaimoaan poskelle, ja hölkkää pajalle, jossa hänen on valmistettava kehtoja ja leluja. Aleksin työskennellessä Margareeta siivoaa, syö oman ruokansa, kastelee kukat, leipoo kakkuja ja muita leivoksia kauppaan, avaa liikkeen, palvelee asiakkaita ja tekee miehelleen illallisen. Illalla Aleksi tulee rättiväsyneenä kotiin, syö illallista pää nuokahdellen olkapäätänsä vasten, ja sen jälkeen hän kaatuu vaatteet päällä sänkyyn. Ja sama toistuu seuraavana aamuna. Aleksilla ja Margareetalla ei yksinkertaisesti ole aikaa jutella!


Mutta eräänä päivänä Margareeta kutsuu Aleksin pajaltaan pois, ja kertoo tälle vauvasta.
-Voi! Sehän on ihanaa! Olemmehan aina toivoneet lasta! Saamme vauvan! Nyt kyllä täytyy suunnitella aikataulu uusiksi.. Vauvan syntymän jälkeen meidän molmpien täytyy olla kotona.. Ennen sitä minun täytyy työskennellä lujasti, että saan kaiken valmiiksi. Voi, minä rakastan sinua!
-Minäkin sinua!


Vähän ajan kuluttua Margareeta huomasi ilokseen vatsansa kasvaneen suureksi!


Niin Aleksi sai projektinsa valmiiksi, ja hänellä oli vihdoinkin aikaa vaimolleen. Eräänä iltapäivänä hän silitteli vaimonsa vatsaa, kun Margareeta sanoi:
-Aleksi, vauva taitaa syntyä..

7 kommenttia:

Nana kirjoitti...

Ihanaa,jatkoa! Upea osa taas kerran,ja jälleen hyvin laadukkaat ja pitkät tarinat korvasivat sen että kuvia oli vähemmän. Jään nyt sitten taas odottelemaan jatkoa... ihanaa!;)

Anonyymi kirjoitti...

Jipii jatkoa! Tätä on tarinaa on kyllä ihana lukea. Olisin halunnut tietää minkälainen lapsukainen poerheeseen syntyy :( No kyllä sekin joskus selviää.
Miten jaksat pelata noin moneella perheellä ja vielä väsätä tarinaa tänne nettiin? Minulla ei yksinkertaisesti olisi aikaa eikä innostusta ryhtyä moiseen :)
Jatkoa odottelen...

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa jatkoa! Tämä tarina on loistavasti kirjoitettu, tuntuu siltä kuin lukisi kirjaa. :) Innolla odottelen jatkoa.

Emila kirjoitti...

Linzu, en voinut pelata perheellä niin pitkään, että vauva olisi syntynyt. :( Pelaan kaikilla perheillä aluksi maanantaista keskiviikkoon, sitten kierros alusta, eli keskiviikosta perjantaihin, sitten perjantaista maanantaihin, ja viikkokierros alusta. Margareeta ei maanantaina tullut millään keinolla raskaaksi, tiistaina vasta. Niinpä vauva syntyy vasta torstaina. Itsekin aina välillä epäilen, miten jaksan pelata viidellä perheellä.. Mutta kyllä se siitä! Olen aiemminkin pelannut näin, oli ihan oma keksintöni. Pelasin yhdellä suvulla, jokaisella sukuhaaralla säännöllisesti. Sukupuu on todella laaja. Mutta taas eksyin aiheesta. Jatkoa tulee sitten kun ehdin. Yksi perhe vielä... ;) Ai niin, kunhan siis saan Taunoloista kerrottua, alan tekemään osia, joissa kerrotaan kahdesta tai kolmesta perheestä kerrallaan. :) Mainitsin kyllä sen jo osan alussa, mutta..

Anonyymi kirjoitti...

Emilia, kertojanlahjasi ovat uskomattomat! Jokaisen RKC:si osan luettuani ajattelen, että parempaa ei voi olla, mutta seuraava osa ylittää aina odotukset! Mahtavaa. Viimeistään nyt minua alkaa todella kiinnostaa näiden simsukujesi kohtalo.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno osa taas. =)
Voinko linkittää sinut ja voitko sinä minut?
http://sharlotta.vuodatus.net/

Emila kirjoitti...

Anonymous, linkitin jo. Linkittäminen käy aina! :)