30.12.2006

Osa 5 - Kurjuuden huippu

Hahaa, tämä on viimeinen jakso, jossa kerrotaan vain yhdestä perheestä kerrallaan! Seuraavassa jaksossa seurataan kuninkaallisten ja muiden aatelisten elämää, sitten kauppiasssädyn ja talonpoikaissäädyn. Ja alusta. Mutta nyt seuraamme siis viimeksimainitun talonpoikaissäädyn elämää. Vai voiko sitä edes elämäksi sanoa?Miina Taunolan elämässä ei ole kehumista. Hän on yksinäinen, ja hyvin nuori tyttö. Hänellä on vain yksi juttukaveri; hänen naisiinmenevä aviomiehensä Risto. Ristollakin on ongelmia, hän on alkoholisti, on ollut jo kauan. Riston suku, Taunolat, ovat jo vuosisatojen ajan olleet talonpoikia, kun taas Miinan suvun, Rovasien, on huhuttu joskus olleen kuuluisa parantajasuku, lähemmäs aatelisia kuin roskasakkia. Heitä oli jopa arvostettu noitina! Mutta sitten ensimmäiset vainot alkoivat, ja koko suku pakeni asuinsijoiltaan, ja aloitti tyhjästä. Miinan kotona on hyvin sotkuista, haisevaa ja ränsistynyttä. Ruoka on useinmiten pilaantunutta, mutta silloin kun ruokaa on, sitä on syötävä.


Kuten sanottua, Risto Taunola on hyvin viinaanmenevä. Hän alkaa juomaan kotonaan heti illallisen saatuaan, tultuaan humalaan hän lähtee kaupungille maksullisia naisia metsästämään, joita sittemmin tuo kotiinsa yöllä. Naisiin ja viinaan kaikki rahat sitten menevätkin.


Risto palaa yöllä naisien kanssa, ja Miina saa useinmiten nukkua likaisella sohvalla muutaman tunnin, ennen kuin Risto herää, häätää naisen, ja kutsuu Miinan makuuhuoneeseen.


Ja sitten hän alkaa ehdottelemaan kaikkea. Miina yrittää pyristellä vastaan, mutta humalassa ollessaan Risto on todella vahva. Loput voi arvata.


Lohtua Miinan ankeaan elämään tuo ystävällinen naapuri, kauppiaanvaimo Margareeta. Hän vie Miinan pois synkeästä arjesta, kertoilee hauskoja juttuja kuninkaallisten toilailuista, ja ennenkaikkea saa Miinan hymyilemään. Elämä on Miinastakin alkanut tuntua hieman valoisammalta uuden ystävän takia, ja myös erään toisen seikan syystä. Taru Rovasien noitavoimista ei ole nimittäin täyttä puppua, vaan Miina täyttää huomenna 18, jolloin hän saa kunnioitetut voimansa itselleen.. Voimat ovat valtaisat: noitumisen lisäksi Miina osaa voimat saatuaan tehdä asioita pelkällä ajatusten voimalla.


"Miksi minun elämäni on näin kurjaa? Miksei minulla ole rikasta vaimoa joka antaisi minulle mitä haluan? Miksi asun tällaisessä läävässä?" valittaa Risto joka aamu herättyään kovaan krapulaan.


Mutta Ristolla on "onneksi" helpotus kurjaan elämääsä: alkoholi! Heti kun päässä alkaa jyskyttää ja alkaa oksettaa, ei muuta kuin viinakaapille ja muutama rommilasillinen kurkkuun.


Pian Miina huomasi olevansa raskaana! Miten lasta voisi kasvattaa tällaisessä paikassa? Ja miten joku lapsi olisi niin huono-onninen, että saisi jonkun Riston kaltaisen isäkseen? Mutta samana iltana oli Miinan syntymäpäivät, ja hänen mielessään oli jo muutama keino lapsen paremman elämän varalle.. Samana yönä hän myös puki tumman viitan päällensä, ja valmistautui pitkähkölle kävelymatkalle ruhtinaan talolle. Hänen rakas kaksoissiskonsa oli lähettänyt ajat sitten kirjeen, jossa pyysi eräitä taikakirjoja. Sisko, Anja Rovanen, oli siis ruhtinaan ja ruhtinattaren palveluksessa.


Päästyään kotiinsa Miina nukahti seisaalleen makuuhuoneeseensa väsyneenä pitkästä kävelystä.


Miinan nukkuessa syttyi tulipalo. Risto oli vahingossa unohtanut leipätaikinan palasen uuniin, ja koko keittiö syttyi tuleen. Hän itse jäi loukkuun pöydän ja tulen väliin. Hän koitti huutaa Miinaa avuksi, mutta Miina oli niin sikeässä unessa, ettei kuullut mitään. Tai ei tahtonut kuulla, emmehän me voi unohtaa sitä tosiseikkaa, että Miina sai sinä yönä noitavoimansa.


-MIINAAAAAAA! Minä palan elävältä! Kirottu nainen, tule jo auttamaan! Risto karjui liekkien nuoliessa häntä. Mutta lopulta Ristokin luovutti, ja tuupertui maahan savun takia.


Kun Miina havahtui unestaan, hän ryntäsi keittiöön katsomaan mitä oli käynyt. Mutta oli jo liian myöhäistä, Kuolema oli jo saanut työnsä lähelle loppua.
-Mitä minä teen! Ehkä tämä ei ollutkaan hyvä idea.. Tai siis, joudun kasvattamaan lapsen yksin! Eikä minulla ole rahaakaan, eikä muuten keittiötäkään!


Onneksi Miinalla oli hyvät suhteet Margareetaan, melko rikas kauppias pystyi lahjoittamaan ruokasäiliön ja muitakin keittiön tarpeita hyvin nopeasti saadessaan tietää Riston poismenosta. Silti Miinalla oli vielä ongelma; kuinka selviytyä yksin lapsen kanssa?

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihanaa jatkoa! Odotan innolla seuraavaa osaa. :)

Emila kirjoitti...

Huh, olipa nopea vastaus ;D Minuutti julkaisemisen jälkeen;) Tulevan osan julkaisemiseen menee hieman enemmän aikaa, täytyyhän minun kirjoittaa kolmesta perheestä.

Rosebud kirjoitti...

Tosi kiva jatko, tykkään lukea tarinaasi :) Tämän myötä innostuin itsekin RKCstä. :D

Nana kirjoitti...

Upeaa jatkoa,tarinaasi on ihanaa lukea!:)

Anonyymi kirjoitti...

Nyt uskallankin ekaa kertaa tulla kommentoimaan :)

Tykkään tästä tarinasta enemmän kuin vanhastasi, minusta osat ovat kyllä ihan sopivan pituisia, kun tekstiäkin on niin paljon. Eipä taida muuta rakentavaa palautetta keksiä ja pitää lopettaa viesti ettei lopusta tule pelkkää ihkuilua...

Emila kirjoitti...

Pilkku^^, rosebud, Nana ja sinä nimetön:
ihanaa lukea teidän kommettejanne! Kirjoittaminen tuntuu paljon kivemmalta, kun tietää jonkun muunkin lukevan sitä, ja jopa pitävän siitä! Harkitsen pysyväni sittenkin tällä 'yksi perhe kerrallaan' -linjalla, sillä jos täytyy kirjoittaa kolmesta perheestä, päivitystauot saattaisivat venyä todella pitkiksi..

Anonyymi kirjoitti...

Milloin seuraava osa tulossa? Kuolen ellei se tule pian!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana RKC!! Minunkin pitää aloittaa tuon pelaaminen :D Näköjään olet linkittänyt myös Lc-perheitä?? Voisitko siis linkittää Knightit? Pakko päästä nyt lukemaan noita osia uudelleen, että oon sitten ihan perällä näistä asoista, kun seuraavan kerran kommentoin *köh*

Emila kirjoitti...

Ada, linkitän kaikkia tarinoita, oli se sitten LC, RKC, AC.. tai mikä vaan. Vastalinkitys taas on erityisen suotavaa! :)

Anonyymi kirjoitti...

Katso 1 osan kommentteja :'))

Emila kirjoitti...

Jep, vastattu on.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vastauksesta :)
Miten ton asun saa raskaus asuks? Ku mulla on samanmoinen asu mut mulla tulee silti toi normaali äitiys asu ://

Emila kirjoitti...

Hmm. Minulla on raskausvaatehack Modista, mutta sitä ei enää pysty lataamaan, tekijä on laittanut sen ladatavaksi vain 'yksityisille'. InTeenMaterista löydät kyllä jonkun, Radolan 'Mistä löytyy...' -topikissa on tarkka osoite ja ohjeet miten se ladataan. :)

Anonyymi kirjoitti...

Voitko laittaa linkin? En löydä sitä. :P