23.1.2007

Osa 12 - Juonia, juonia, mutta kuinka ovelia?

Tämä jakso on epäitsekkäälle Rilanalle.

"Huhhuh, olipa se todentuntuinen uni. Melkeinpä uskoin itsekin voivani hallita ruhtinattaren elämää! Mutta se ihana uni on jo ohi, ja kohta minun pitää herätä aamuaskareiden tekoon."

Mutta Anjapa päätti hieman vielä nukkua aamiaisen teon jälkeen. Ruhtinas ja ruhtinatar palasivat ruokailtuaan arkihuoneeseen, ja nähdessään, kuinka epäsiistiksi Anja oli sen jättänyt, ruhtinatar melkein pyörtyi, eihän hänen talossaan tällaista suvaittu! Asiaan olisi tehtävä muutos.

Mutta oli Anjalla silti työ kesken: lapsien hoito! Hän todella rakasti lapsia, varsinkin Yvonnea. Hän toivoi Yvonnelle kaikkea hyvää, ja päätti jättää perheen rauhaan. Jos niinkin kauheille ihmisille kuin Aleksandralle ja Gavinille siunautui jotain näin ihanaa, oli myös vanhempien olla jossain määrissä kunnon ihmisiä.

Mutta Anja uupui silti joka ilta, kun päivän - tarkoitan vuorokauden - askareista oli tehty vain pienehkö osa. Ja eräänä iltana ruhtinatar sai tarpeekseen.
- SISÄKKÖ! Herranjestas, mitä sinä teet keskellä yötä makuuhuoneistossamme? Menehän nyt, onko jotain vialla? kysyi ruhtinatar erittäin ärtyneenä, mutta vastausta hän ei saanut, sillä Anja oli nukahtanut seisaalleen.

Niinpä aamulla ruhtinatar otti asian puheeksi, ja yhteistuumin ruhtinaan kanssa he päättivät käskeä Anjaa etsimään itselleen aputyttö, joka huolehtisi ruoanlaitosta, tiskauksesta ja alakerran siistimisestä. Anja oli iloinen saamastaan helpotuksesta, ja menikin heti aamusta torille etsimään aputyttöä. Sellainen löytyi nopeasti, ja vielä hyvätapainen ja osaavainen!

Aamu Mäkinen oli tytön nimi. Hän oli hyvin köyhästä perheestä, ja käyttääkin kaikki ansaitsemansa rahat seitsenpäiseen perheeseensä. Aamu oli hyvin taitava ruoanlaitossa, hän osasi tehdä ruhtinatarelle sopivia kevyitä lounaita, ja ruhtinaalle luontaisia raskaita pihviannoksia illallisiksi.

Mutta pelkästään ruoanlaittoa ei Aamu harjoittanut. Hän oli Anjan tapaan kiintynyt kaksosiin, hänkin erityisesti Yvonneen. Kun ei ollut muita juoksevia kiireitä, eikä Anja ollut valvomassa, opetti Aamu tytöille kaikkia elämässä tarvittavia taitoja, muun muassa kävelemisen ja puhumisen jalot taidot. Hän myös opetti Yvonnea syömään hienojen neitien lailla. Mutta hieman mielenvikainen Anja oli huomannut Aamun viihtyvän liiankin hyvin hänen Yvonnensa kanssa. Miten tuo tytönheitukka kehtasi oikein mielistellä tulevaa perijätärtä, vaikka tiesi aivan hyvin, että Anja rakasti Yvonnea paljon enemmän? Yrittikö Aamu heilauttaa Anjan talon palvelusjohtoportaalta? Anjan olisi pakko pysäyttää Aamu, ennen kuin mitään ehtisi tapahtua. Mutta miten?
--------------------------------------
Pahoittelen syvästi tämän jakson
a) lyhyyttä
b) tekstin köykäisyyttä
Perustelen seikkoja sillä, että perheessä ei oikein tapahtunut mitään, ja aikaraja kun on, ei siinä hirveitä juonia voi alkaa väsäilemään. Tulevaisuudessa, tulevaisuudessa...
Muisithan jo raapustaa kommentin! Kiitos, jos kirjoitit.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

En ole muita simstarinoita seurannut, kuin tätä. Osaat kirjoittaa hyvin ja kuvat ovat todellisentuntuisia. Juonikin on taitavasti keksitty. En löydä moitittavaa. :) Jatka samaan malliin!

Anonyymi kirjoitti...

Oi, tämän lukeminen teki huonosta päivästä kertaheitolla hyvän! Sie oot sitten loistava ihminen.

sickhearts kirjoitti...

harmi että osa jäi lyhyeksi:( mutta silti odotan innokkaana toista osaaa!

Anonyymi kirjoitti...

Ei tuo jakso ollut huono laisinkaan :)
Mitähän Anja keksii? No, ei muuta tällä kerralla.
-Ida-