28.1.2007

Osa 13 - Hankaluudet viipyvät vain oman aikansa verran

Kiitos Rilanalle otsikosta!

- Rakas vaimoni, olen niin onnellinen, kun pystyit antamaan minulle anteeksi. Olen niin pahoillani tapahtuneesta, niin pahoillani. En olisi koskaan saanut loukata sinua niin!
- Aleksanteri, olen antanut sinulle täysin anteeksi, onhan meillä nyt yhteinen lapsi, vielä perillinen! Hänestä tulee hyvä puoliso vaikkapa kuninkaan tyttärelle tai sitten Bellinien kaksosille.
Aurora oli ehkä anteeksiantanut miehelleen, mutta Katri-sisäkölle ei todellakaan. Päinvastoin, hän yritti teettää Katrilla turhia töitä, hän käski tyttöparkaa harjaamaan hänen punaiset kiharansa, silittämään vastaanottosalin verhot, kastelemaan kukkia, hoitamaan Kaarloa vaikka Katrin oma lapsi, Liina, itkisi kehdossaan sydäntäraastavasti. Aurora halusi antaa Katrille opetuksen.

Mutta Katripa ei siitä paljoa välittänyt: hellät hetket Aleksanterin kanssa jatkuivat Auroran selän takana.

Mutta kyllä Auroran opetus meni perille ainakin jollain tasolla; Katrin sydäntä särki katsoa omaa, kärsivää lastaan. Hän ei saanut hetkiä Liinan kanssa muulloin, kun yöllä. Päivällä oli askareet, lomapäivinä Auroran ollessa poissa kotoaan, oli Aleksanterin ja Katrin tapaamishetket. Öisin, töidensä päätyttyä, Katri tunsi valtavaa syyllisyyttä katsoessaan pientä, avutonta tytärtään.

Mutta ei Katri lapsensa tilalle oikein mitään voinut. Työtaakkaa lisäsi kissa Elisabet, jonka jätöksiä Katri sai siivoilla ja ruoka-annoksia valmistaa. Kuinka kauan tällaista vielä jatkuisi?

Asia ei vieläkään helpottunut, päinvastoin. Kun perillinen, Kaarlo, kasvoi työtäteettäväksi taaperoksi, alkoi Katrin mitta olla lähes täysi. Kuinka hän voisi hoitaa siivouksen, ruoanlaiton, Kaarlon hoidon, tämän opettamisen sekä oman lapsensa hoidon? Kaarlon syntymäpäivät olivat prameaakin prameammat, tarjolla oli alkuruoaksi salaattia, pääruoaksi lohta ja kuorrutettua hummeria ja vielä jälkiruoaksi liekitettyjä ohukaisia ja täytekakkua. Ja yllätys yllätys, Katri sai leipoa ja valmistaa kaiken.

Illalla Kaarlon hienojen juhlien oli myös Liinan aika kasvaa kaikessa hiljaisuudessa muun talon jo nukkuessa. Liinasta kasvoi kiltti, ujo sekä toimelias tyttönen, josta saataisiin hieman vanhettuaan hyvä piika.

Kaiken työnsä keskellä alkoi Katri menettää järkeään.
"Miksi juuri minä? Miksi olen joutunut orjaksi tällaiseen paikkaan? Miksi en voi olla yhtä arvokas, kuin herttua ja herttuatar? Miksi minun lastani odottaa samanlainen elämä kuin minulla? Miksei hän voi itse vaikuttaa siihen? Miksi?"
Herttua, joka vielä välitti Katrin hyvinvoinnista, huomasi palvelijattarensa ahdingon, ja palkkasi Kaarlolle oman hoitajattaren, neiti Pulliaisen, jonka vastuulla oli Kaarlon ja mahdollisen tulevan jälkikasvun hoito. Näin Katri pääsi hieman vapaalle rankkaakin rankemmasta elämästään. Ehkä maailma ei olekkaan niin läpeensä paha.
-----------------------------------------------------------------------------
Kiitos lukemisesta! Raapustathan puumerkkisi kommentteihin, jotta saisin tietää kuinka moni lukee tätä tarinaa. Kiitos paljon!

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hoo, Sirja Pulliaista hyödynnetään. Varsin mielenkiintoinen jakso. (Otsikon keksiminen oli kyllä työlästä :'DD )

Anonyymi kirjoitti...

Sirja Pulliainen? No, toivottavasti Herttua ei retkahda häneenkin, tulisi varmasti aika rumia lapsia :)
Kiitos, jatkosta :)
-Ida-

Anonyymi kirjoitti...

kiva jakso!:) sulla on simeillä kauniita kampauksia ja vaatteita! oletan, että ne palvelusväetkin asuu tontilla? kunhan mietin:)

pilonap kirjoitti...

Tä on niin ihana legacy käyn joka päivä kattoo onks tullu uus osa

ps. nyt on ruvennu tulee melko lyhyit jaksoi :(

Boo kirjoitti...

Luin juuri kaikki osat putkeen ja pakko myöntää, että osaat kirjoittaa todella hyvin!
Aion jatkaa lukemista vielä tulevaisuudessakin :)

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa herttualla olla mielessä muukin kuin Katrin hyvinvointi. Toisaalta ei uskoisi herttuan noin rumaan naiseen retkahtavan. :)
Oikein loistava jaksa, tämäkin.

Anonyymi kirjoitti...

Kiva idea laittaa noi sirja pulliaiset ja sun muut siihen tarinaan. Miten sait ne? Boolpropilla... ko???

Maranwel kirjoitti...

Kylläpä onkin Katrin elämä mennyt rankaksi lapsensa syntymän jälkeen.

sickhearts kirjoitti...

milloin tulee jatkoa? anteeksi että olen malttamaton:)

Emila kirjoitti...

Kiitos kovasti kommenteista, arvostan niitä kovin!

-Ida-, kukapa herttuaan mielenliikkeitä tietää..? :D

tii, kyllä, palvelusväki asuu siellä.

pilonap, kyllä, nyt on suht lyhyitä jaksoja, kun pelattava aika tässä vaiheessa on vain 2
päivää.

umbrella, kiitos!

linda, toistan itseäni, mutta herttuan mielenliikkeitä on vaikea arvata ennalta:D

anonymous, ekan koodilla, sitten olen laittanut sen ekan tutustumaan siihen toiseen, ja lopulta ehdottamaan yhteen muuttoa.

maranwel, niin on, mutta kyllä se lapsi kohta kasvaa apulaiseksi:)

tuittunen, jatkon tulemisessa voi tovi vierähtää, minulla on muutama hyvin tärkeä juttu kesken.. mutta pelaamisen seuraavalla perheellä olen kuitenkin aloittanut.